Salvați copiii – ei sunt viitorul nostru!

În România, rata mortalității infantile e de 8,5 la mie. În Europa, aceasta e de doar 3,9 la mie. Niște cifre. Atât. Plus, sute de mii de suflete nevinovate care nu au primit nici măcar o șansă de la viață, și de la cei ce ne conduc.

Logo-Salvati-Copiii În România, ca să ajungi să salvezi un copil, e nevoie de o luptă acerbă. Cu tine, cu societatea, cu cei ce ne conduc. Într-o lume civilizată, aceste probleme ar trebui rezolvate de Stat. Dar când acesta e doar mucegăit, corupt, interesat de buna stare a celor care ar trebui să ne ajute, ne mai mirăm că nu avem un proiect sau o inițiativă care să ne salveze copiii? Câte drame, câte mame să mai sufere? Câți copii să vadă lumina zilei doar pentru câteva ore ca să conștientizăm că Statul, cel ce ne conduce, nu e cel care să poată veni cu soluția? Cel puțin nu în forma în care e el acum. Într-o lume ideatică, parlamentarii și deputații sunt angajații noștrii, ai poporului. Noi, cei care asigurăm bunăstarea acestei nații, ar trebui să decidem. În realitate, lucrurile stau exact invers. Tocmai de aceea, cineva trebuia să facă ceva. Așa s-a născut inițiativa Salvații Copiii. Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei. O performanță pe care Statul nostru nu a reușit și nu va reuși niciodată să o facă. Cu toate acestea, lupta celor de la Salvați Copiii, e insuficientă. Mai e nevoie de multe. De timp, de bani, resurse, voluntari. Tocmai de aceea, Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2015, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Ce înseamnă asta? Noi, toți, plătitorii de taxe și impozite, avem acum șansa să le dăm peste nas celor care ne conduc. Avem acum ocazia să ne adunăm la un loc, să investim în viitorul copiiilor noștrii, să le dăm o șansă, să facem diferența. Dacă încă nu ai completat declarația de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, grăbește-te și întinde o mână de ajutor viitorului acestei nații. Mai multe detalii despre cum poți redirecționa cei 2% poți găsi direct pe siteul Salvați Copiii, în linkul atașat.

 

Nu mai aștepta ca Statul să te ajute. El nu o va face niciodată. Noi, între noi, suntem singurii care putem face diferența, din respect pentru dreptul la viață pe care îl avem cu toții. Și dacă încă nu sunteți convinși de puterea pe care o are ”Salvați Copiii”, vă pun la dispoziție o listă cu toate maternitățile pe care au reușit să le renoveze, din bunăvoința celor care cred și știu că încă se mai poate schimba ceva în țara asta.

 

Maternitati-Salvati-Copiii

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s